Loading...
Централна Србија

Културни центар „Рибница“ Краљево


Културни центар „Рибница“ Краљево располаже галеријским простором погодним за разне врсте друштвено - културних перформанса. Ликовне изложбе и изложбе фотографија, арт инсталације, песничке вечери, мини - концерти и  мултимедијалне презентације, само су неки од догађаја успешно реализованих у простору ове галерије.

У галерији се годишње организује око двадесет самосталних изложби домаћих ликовних уметника и три групне изложбе: Годишња изложба радова младих ликовних стваралаца , Годишња изложба фотографија и изложба Иницијативе чији су аутори ученици завршних разреда Уметничке школе у Краљеву.

Посебни програми

Мултимедијална изложба "Хлеб са седам кора  - 400 метара испод земље"

Отварање изложбе: 12. мај у 18 сати

На изложби ће бити приказан документарни филм, фотографије и делови рударске опреме. Снимци и фотографије су настали у јами „Јарандо“  у Ибарским рудницима у Баљевцу на Ибру. Аутор је Живота  Јевтић, пензионисани сниматељ РТС-а.

Радионица „ Еколошка учионица“

13. мај у 11 часова

Културни центар у сарадњи са УП „Алтернатива“ организује у четвратак, 13. маја у  11 часова,  еколошку радионицу за децу.

Радионица је подељена на теоријски и практични део. Раговараће се о очувању животне средине, смањењу загађења, а затим ће се рециклирањем старих предмета правити нови.

Radionica za decu "Ekološka učionica",Kulturni cenar Ribnica, 2021. godine, Manifestacija Muzeji za 10
Еколошка радионица

По завршетку радионице, деца ће у галерији Центра погледати изложбу  Хлеб са седам кора – 400 метара испод земље, која приказује живот рудара Ибарских рудника.

На Међународни дан породице, 15. маја, на јутјуб каналу Културног центра и на друштвеним мрежама, о значају породице говориће Милена Буђевац, психолог и дечји психотерапеут.


Радно време у току Манифестације:

  • радним данима од 7 до 20 часова,
  • субота 15.05.2021. од 7 до 24 часа.

Адреса: Излетничка 2, 36000 Краљево 


Сајт: Културни центар „Рибница“ Краљево

Оснивачи