Loading...
Beograd

Medija centar Odbrana

Medija centar Odbrana

Posebni programi Medija centra Odbrana

Izložba „April ’41” u Medija centru Odbrana

Medija centar "Odbrana" - Obeležavajući osamdesetu godišnjicu od početka Drugog svetskog rata u Jugoslaviji, izložbom „April ’41” podsećamo kako je aprila 1941. na surov i nemilosrdan način, napadnuta jedna savremena, suverena evropska država, sa katastrofalnim posledicama po ljudske živote i sve njene tekovine.

Nastavljamo započet proces rasvetljavanja dešavanja neposredno pre vojnog puča 27. marta, ratnih dejstava do kapitulacije jugoslovenske vojske 17. aprila i borbu jugoslovenske vojske van otadžbine nakon Aprilskog rata. Biće prikazani raznovrsni predmeti, fotografije, dokumenta koji svedoče o težini sukoba, snazi volje naroda i sudbinama pojedinaca.

Javnost će imati priliku da vidi delove aviona na kojima su vođene borbe nad Beogradom i drugim mestima Jugoslavije, lične predmete jugoslovenskih pilota i drugih pripadnika jugoslovenske vojske koji su herojski branili svoju otadžbinu. Na izložbi će biti prikazani i neki od retko izlaganih primerka iz naoružanja i opreme zaraćenih strana tokom Aprilskog rata.

od 6. aprila do 16. maja

Izložba je nastala u saradnji Muzeja vazduhoplovstva, Vojnog muzeja, Vojnog arhiva i Medija centra „Odbrana, pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije.

(Galerija Doma Vojske Srbije "Beograd" - Medija centar "Odbrana", Braće Jugovića 19, Beograd)

Radno vreme u toku Manifestacije:

  • od 12. do 18. maja od 10 do 22 časa

Adresa:

  • Braće Jugovića 19, Beograd

Sajt: Medija centar "Odbrana"

Osnivači