Loading...
Београд

Медија центар Одбрана

Medija centar Odbrana

Посебни програми Медија центра Одбрана

Изложба „Април ’41” у Медија центру Одбрана

Медија центар "Одбрана" - Обележавајући осамдесету годишњицу од почетка Другог светског рата у Југославији, изложбом „Април ’41” подсећамо како је априла 1941. на суров и немилосрдан начин, нападнута једна савремена, суверена европска држава, са катастрофалним последицама по људске животе и све њене тековине.

Настављамо започет процес расветљавања дешавања непосредно пре војног пуча 27. марта, ратних дејстава до капитулације југословенске војске 17. априла и борбу југословенске војске ван отаџбине након Априлског рата. Биће приказани разноврсни предмети, фотографије, документа који сведоче о тежини сукоба, снази воље народа и судбинама појединаца.

Јавност ће имати прилику да види делове авиона на којима су вођене борбе над Београдом и другим местима Југославије, личне предмете југословенских пилота и других припадника југословенске војске који су херојски бранили своју отаџбину. На изложби ће бити приказани и неки од ретко излаганих примерка из наоружања и опреме зараћених страна током Априлског рата.

од 6. априла до 16. маја

Изложба је настала у сарадњи Музеја ваздухопловства, Војног музеја, Војног архива и Медија центра „Одбрана, под покровитељством Министарства одбране Републике Србије.

(Галерија Дома Војске Србије "Београд" - Медија центар "Одбрана", Браће Југовића 19, Београд)

Радно време у току Манифестације:

  • од 12. до 18. маја од 10 до 22 часа

Адреса:

  • Браће Југовића 19, Београд

Сајт: Медија центар "Одбрана"

Оснивачи