Loading...
Централна Србија

Музеј Хореум Марги-Равно Ћуприја

Стална поставка Музеја Хореум Марги-Равно у Ћуприји


Музеј Хореум Марги-Равно Ћуприја - Стална поставка Музеја „Хореум Марги-Равно“ Ћуприја чине експонати археолошке, историјске, нумизматичке и етнографске збирке, са акцентом на археолошку, обзиром да се музеј налази на археолошком локалитету Horreum Margi (1-4.в.н.е.). Поред камене пластике са горе поменутог локалитета, археолошку поставку чине и експонати са неолитског археолошког локалитета Стублина (3500-5000 год. п.н.е.) који је такође у територијалној надлежности Музеја.

Muzejska postavka, Hureum Margi-Ravno, Ćuprija

Посебни програми

 Археолошка радионица "Мали истраживачи"

12. и 14. мај 2021. од 13-16 сати

Радионица археологије и конзервације за децу школског узраста која би се састојала из два дела. Први, практични, би се састојао из упознавања деце са археологијом кроз конзерваторски третман предмета. Други, теоријски део би се односио на презентацију локалног културног наслеђа са посебним акцентом на негативну појаву дивљих ископавања и њиховом негативном дејству.

Изложба проширене стварности античког града "Horreum Margi“

15. мај 2021, од 18-23 сати (Европска Ноћ Музеја)

Изложба проширене стварности античког града Horreum Margi биће постављена у сталној поставци музеја и пружиће посетиоцима јединствену прилику да се са експонатима упознају на јединствен и занимљив начин, као и да стекну слику о могућем изгледу античког града Horreum Margi кроз дигиталну реконструкцију могућег изгледа града.

Digitalizacija Muzeja Hureum Margi - Ravno u Ćupriji

Изложба дела из уметничке збирке музеја

18. мај 2021. од 18 сати

Отварање изложбе „Уметничка збирка музеја“ у оквиру које ће посетиоци по први пут моћи да виде дела уметника која се чувају у уметничкој збирци музеја. Изложбу чине дела 27 аутора. Значајан сегмент ове поставке је свакако колекција радова аутора који су учествовали на конкурсу „ Матићу у част“ као и дела троје добитника награде „Матићу у част.

Радно време:

  • радним данима од 08 до 20 часова


Адреса: 

  • Јована Курсуле 2, Ћуприја


Сајт: Музеј "Хореум Марги-Равно" у Ћуприји

Оснивачи