Loading...
2020

Zavičajni muzej Ruma

Stalna postavka Zavičajnog muzeja Ruma


Zavičajni muzej Ruma ima dve stalne izložbe -Etnološka postavka i „Učionica iz prošlih vremena“. U priremi je arheološka i istorijska postavka.

Zgrada Zavičajnog muzeja Ruma
Zavučajni muzej Ruma

Posebni programi

Izložba: „Kultura i mi“

Od 09. do 22. novembra.

Korisnici Gerontološkog centra „Srem“ iz Rume i Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju u Rumi, prikazaće svoje radove na Manifestaciji „Muzeji za 10“, 2020. godine. Izložba slika, grnčarije, ručnih radova, pod nazivom „Kultura i mi“ bićepostavljena 09. novembra  2020. godine i muzejskoj publici biće dostupna naredne dve nedelje. Ovom izložbom Zavičajni muzej Ruma se uključuje u temu MUZEJI ZA JEDNAKOST: RAZNOVRSNOST I UKLJUČENOST!

(Zavičajni muzej u Rumi, Glavna 182)

Stalna potavka Zavičajnog muzeja Ruma pod nazivom "Učionica iz prošlih vremena"
Stalna postavka "Učionica iz prošlosti"

Izložba: „Etnološko blago Kosova i Metohije“

Od 12. novembra 2020. do početka decembra 2020.

Muzej Prištine sa privremenim sedištem u Beogradu priređuje izložbu „Etnološko blago Kosova i Metohije“ kojom će publici predstaviti eksponate vezane za etnološku zbirku. Izložba sadrži 22 izložbena panoa i tri vitrine eksponata. Izložba će biti postavljena 12. novembra 2020. godine i publici Zavičajnog muzeja Ruma biće dostupna do početka decembra 2020. godine.

(Zavičajni muzej u Rumi, Glavna 182)

Stalna izložba Zavičajnog muzeja Ruma
Etnološka postavka Zavičajnog muzeja Ruma

Kreativna radionica

od 09. do 15. novembra 2020.

Tokom trajanja manifestacije održaće se kreativne radionice sakorisnicima Dnevnog boravka uz poštovanje svih preporuka zaštite zbog epidemiološke situacije (po pet učesnika).

(Zavičajni muzej Ruma, Glavna 182)

Adresa: 

  • Glavna 182

Sajt: Zavičajni muzej Ruma

Osnivači