Loading...
ВЕСТИ

Mанифестација „Музеји за 10“ по шести пут (9 – 15. новембар 2020.)

Иако уведене епидемиолошке мере ограничавају могућности музеја да допру до своје публике у пуној мери, музеји у Србији су показали велику креативност користећи снагу друштвених мрежа и интернет платформи. Својим активностима у дигиталном свету музеји су помогли људима да што боље преброде изолацију, да се опусте и уклоне стрес.

Истовремено, настављане су припреме за одржавање Манифестације „Музеји за 10“ у новом термину,  од 9 до 15. новембра 2020. уз придржавање свих процедура прописаних од Владе Републике Србије,а које се односе на спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19.

Како би још активније укључили публику покренули смо Наградни конкурс: Представи свој музеј, којим ћемо публику позвати да у форми кратке видео форме од највише 3 минута представи свој омиљени музеј. Клипове ћемо представити на друштвеним мрежама, а најкреативније и наградити.

Ове године се по шести пут организује манифестација Музеји за 10.  

Овогодишња тема, која је уједно и тема Међународног дана музеја је: МУЗЕЈИ ЗА ЈЕДНАКОСТ: РАЗНОЛИКОСТ И ИНКЛУЗИЈА

Тема подстиче јачање разноликости и инклузије у установама културе и наглашава основну друштвену вредност музеја - потенцијал да створе значајна искуства за људе без обзира на њихову етничку припадност, пол, социоекономску позадину, ниво образовања, физичке способности, политичку припадност и верска уверења.

Време трајања Манифестације: 9 – 15. новембар 2020.

Ове године 16. Европска ноћ музеја се обележава у суботу 14. новембра.

Манифестација се одржава под покровитељстом Министарства културе и информисања Републике Србије.

Оснивачи