Loading...
2019

Завичајни музеј Петровац на Млави

Стална музејска поставка је у припреми; за јубилеј - две деценије постојања Завичајног музеја - Петровац на Млави, који ће се обележити у септембру 2019. године.

Посебни програми

Од 13. до 17. маја од 8 до 20 часова: Самостална изложба стрип цртежа - Гостујућа изложба стрип аутора Сабахудина Мурановића-Мурана.

Од 13. до 17. маја од 8 до 20 часова: Радионице са ученицима нижих разреда Основне школе у Петровцу - радионице на тему стрипа које имају за циљ популаризацију стрипа, као девете уметности, код младих.

Едукативне радионице

18. мај од 16 до 18 часова: Радионица о фотографији - Професионали фотографи упознаће младе са настанком фотографије, развојем и значајем...

18. мај у 20 часова: "Први петровачки фотографи" - Отварање документарно-уметничке изложбе. Ауторска изложба кустоса Завичајног музеја Милана Јенића и Дарка Стокића.

Први петровачки фотографи

18. мај од 20 часова: Укуси из целог света - Програми Одреда извиђача "Млава" и Удружења гљивара и љубитеља природе "Вилино коло".

Од 13. до 18 маја: Ликовна изложба Славице Марковић "Слике" - у Градској галерији "Круг".

Од 13 до 18. маја: Изложба малих књига ''Минијатура на зрну грашка'', аутора Дејана Вукићевића - у Народној библиотеци "Ђура Јакшић".

Радно време: од 8 до 20 часова, у суботу 18. маја до 24 часа
Адреса: Српских владара 163
Сајт:  Завичајни музеј Петровац на Млави

Оснивачи