Loading...
2019

Музеј савремене уметности Војводине

МСУВ

Изложба "Oleg Kulik: Merry-go-round"

Музеј савремене уметности Војводине има велику част да током 2019. године, у оквиру свог излагачког програма, представи самосталну изложбу Олега Kулика, једног од кључних уметника савремене уметничке сцене Русије, али и шире. Биће представљен нови пројекат уметника, уз Master class - performance и уметниково стручно вођење кроз изложбу.

Олег Kулик је рођен 1961. године у Kијеву (Украјина) и сматра се једним од оснивача акционизма у пост-совјетској Русији. Kроз свој рад, он истражује емоционалне и физичке аспекте односа између људи и животиња, нормалности и девијације, кича и уметности. Од 2000-их година, Олег Kулик претежно се бави техникама као што су фото-колаж, вајарске инсталације, пиктурална уметност и перформанс.

Олег Кулик

Учествовао је на многим међународним пројектима и бијеналима, укључујући и Венецијанско бијенале, као и фестивал Манифеста, а његова дела се чувају у колекцијама широм света у неким од најзначајнијих музеја, као што су Tate Modern, Pompidou, ЈРТ, итд. 2017. у оквиру међународне изложбе МИГ21 у МСУВ извео је перформанс „Фонтана”, а ово ће бити први пут у Србији да се уметнички опус Олега Kулика приказује у виду самосаталне изложбе.

Изложба „Савремени новосадски графички дизајн: Плакат & Дизајн књиге”

Изложба „Савремени новосадски графички дизајн: Плакат & Дизајн књиге” приказује богату продукцију новосадских графичких дизајнера из области дизајна плаката и уметнички обликованих књига као и других штампаних издања која су настала током последње две деценије. Дела из ове области графичког дизајна ретко се излажу иако су важна за приказивање континуитета и квалитета како савремене уметничке праксе тако и новијег техничко-технолошког приступа процесу штампе. Изабрани аутори и њихови радови настављају „Новосадске школе културног плаката” и богате традицију уметничког обликовања књиге.

Велики део изложених радова, плаката, књига и осталих штампаних публикација, рађен је за потребе изложби музејских и других културних институција, као и за различите културне догађаје и издавачке куће. Већи број експоната, плаката (око 100), књига, часописа и каталога (око 150), потичу из Збирке дизајна и документације Музеја савремене уметности Војводине или су уступљени љубазношћу уметника и издавачких кућа.

Едукативне радионице

Радно време у току манифестације: од 10 до 22 часа, у суботу 18. маја од 10 до 24 часа
Адреса: Дунавска 37
Сајт: Музеј савремене уметности Војводине

Оснивачи