Loading...
Срем

Музеј наивне уметности „Илијанум“ у Шиду

Стална поставка

У сталној поставци музеја налази се 36 слика аутора Илије Башичевића. Слике су распоређене у три изложбене просторије. У сталној поставци су слике из свих Илијиних циклуса, како би посетиоцима било што боље представљено комплетно стваралаштво аутора.

Посебни програми

14. мај у 18 часова: Концерт "Мали свирачи" - Заједнички концерт ученика и наставника Основне музичке школе "Филип Вишњић" Шид.

15. мај у 18 часова: Концерт "Мали певачи" - Наступ ученичког хора Основне школе "Бранко Радичевић" Шид.

17. мај од 11 до 13 часова: "У сусрет Међународном дану музеја – радионица за децу" - Традиција МНУ "Илијанум" Шид је да Међународни дан музеја обележи у дружењу са децом која похађају основну шкoлу "Ј. Јовановић Змај" у Шиду. У питању је основна школа за децу са посебним потребама. Ова дружења су у облику радионице на којој ученици, њима примереним техникама, раде ликовни рад по предлошку једне слике Илије Башичевића. На почетку радионице ученици буду упознати са животом уметника, а одабрани рад буде им представљен занимљивом причом кустоса. Радови настали на досадашњим радионицама красе зидове како нашег музеја и њихове школе, тако и бројних установе и институција у нашем месту, али и ван њега.

17. мај у 19 часова: "У сусрет Међународном дану музеја – Сремско вече" - Наступ омладинског тамбурашког оркестра из Шида под руководством професора Јована Травице уз дегустацију сремског вина и традиционалног јела – `леба, масти и паприке.

18. мај у 19 часова: "Музичко поп-рок вече" - Наступ младих поп-рок музичара из Шида и извођење популарних песама домаће и стране продукције.

13 - 19 мај: "Изложба дечијих радова" -  У току трајања целе манифестације "Музеји за 10" у музеју ће бити отворена поставка радова ученика ОШ "Ј. Ј. ЗмаЈ“ ИЗ Шида који су настајали на прошлогодишњим радионицама.

Радно време: радним данима од 8 до 18 часова, суботом од 9 до 15 часова, недељом само за заказане посете.
Адреса: Светог Саве 5
Сајт: Музеј наивне уметности "Илијанум"

Оснивачи