Loading...
Бачка

Градски музеј Сомбор

Стална поставка

Регионални музеј је комплексног типа који прати причу од неолита до почетка 20. века. Броји око 40.000 предмета од којих је део смештен у више збирки по одељењима: археолошко, нумизматичко, етнолошко, историјско одељење са музејском јединицом у Бездану Музеј Батинске битке, ликовно одељење са завичајном збирком и збирком примењене уметности и са Галеријом савремене уметности и збирком "Ликовна јесен".

 --

Посебни програми

13. мај у 18 часова: "Оставшина за будућност" - Изложба је посвећена недавно преминулом младом уметнику, академику Мирку Ћелићу који је дародавац ковачког алата за сталну поставку етнолошког одељења у нашем музеју. Сарађивао је са археолозима и правио реконструкције археолошког накита и мачева од метала. 

14. мај од 11 до 13 часова: "Музеј у мом дому" - Баштина грађана у гостима Градског музеја. Излагање личних предмета грађана и њихово представљање у просторијама музеја. Повезивање музеја и грађана кроз приче и предмете (овај догађај традиционално одржавамо током ове манифестације).

16. мај у 12 часова: "Фигурација vs апстракција" - Отварање са вођењем нове сталне поставке "Ликовна јесен". 

17. мај у 17 часова: "Чајанка са пријатељима" - Дан који је традиционално поводом ове манифестције посвећен пријатељима музеја.  

18. мај од 17. до 20 часова: "Потрага за музејским благом" - Музејска игра за децу.

Радно време: 18. маја од 17 до 24 часа
Адреса: Трг Републике 4
Сајт: Градски музеј Сомбор

Оснивачи