Loading...
2019

Народна банка Србије

Стална поставка

На свој јубилеј, у јулу 2004. године, Народна банка Србије је по први пут отворила врата за посетиоце и изложбеном поставком, под називом „Новац на тлу Србије од најраније појаве до данас“, представила најширој јавности део своје нумизматичке збирке. Основна поставка је данас употпуњена тематском изложбом „Фалсификати“, која је посвећена обележјима заштите новчаница од фалсификовања, и изложбом „Ковани новац Србије“, којом је приказан процес израде кованог новца, као и интересантним интерактивним садржајима. Место одржавања: Краља Петра 12

Изложбен простор
Стална поставка

Изложба фотографија „Опонашање времена: дело-слика-реч“

Изложбу „Опонашање времена: дело-слика-реч“ чине 30 фотографија више аутора, који обрађују тему личности и дела три српске уметнице, које су обележиле културу и уметност наших простора с краја 19. и 20. век. Подељене су у три целине и инспирисане: формом и обликом који је користила Олга Јеврић, сликама и илустрацијама Милене Павловић Барили и књижевним делима Исидоре Секулић.

Изложбен простор

Институт за студије културе и хришћанства је удружење грађана чији циљеви се реализују у области културе и образовања. Основано је 2012. године на иницијативу Хришћанског културног центра из Београда, чији је оснивач преминули Радован Биговић. Народна банка Србије је са Институтом у два наврата успешно сарађивала и у свом простору приредила до сада две изложбе фотографија.

Зграда у Немањиној

Радно време: Краља Петра 12 - од 13. до 17. маја од 10 до 16 часова, Немањина 17 - 18. мај од 16 до 24 часа
Адреса: Краља Петра 12 и Немањина 17
Сајт: Народна банка Србије

Оснивачи