Loading...
2019

Музеј позоришне уметности Србије

Музеј позоришне уметности Србије нема сталну поставку, већ приређује периодичне тематске изложбе о театру и позоришним уметницима у Србији. Актуелна поставка у мају: "Бора Тодоровић у делима Александра Поповића и Душана Ковачевића", аутор Биљана Остојић.

Бора Тодоровић

Посебни програми

14. мај у 11 часова: "Лутке на штапу" - Радионица за децу предшколског узраста. У оквиру циклуса радионица „Креирамо позориште“, дружићемо се са предшколцима из Вртића „Дизниленд“ и учити како се праве и воде лутке на штапу.

14. мај у 19 часова: Концерт награђених ученика МШ "Јосиф Маринковић". Музеј позоришне уметности Србије је традиционални домаћин годишњег концерта у којем учествују ученици Музичке школе „Јосиф Маринковић“ – добитници награда на пролећним музичким такмичењима. Другу годину узастопце, концерт ће бити одржан у оквиру манифестације „Музеји за 10“.

15. мај у 19 часова: Солистички концерт Ђорђа Стојића - У оквиру Циклуса концерата ФМУ, представиће нам се студент виолине из класе проф. Марије Мисите.

16. мај у 14 часова: "Генерална проба" - Ученици првог разреда ОШ „Скадарлија“ са учитељицом Бојаном Јовановић одржаће генералну пробу представе коју су спремали за ову прилику.

16. мај у 16 часова: "Позоришне играрије" - Представа у извођењу ученика првог разреда ОШ „Скадарлија“.

16. мај у 19 часова: Отварање изложбе "Бора Тодоровић у делима Александра Поповића и Душана Ковачевића" - Овом изложбом МПУС обележава 90 година од рођења и 5 година од смрти нашег познатог глумца.

17. мај у 11 часова: Стручно вођење кроз изложбу.

17. мај у 18 часова: "Мастер арт академци за 10" - Мастер арт академија представља на концерту своје полазнике различитих узраста и степена знања.

18. мај: "Театротека маратон" - Иако је званично отварање изложбе посвећене Бори Тодоровићу 16. маја, посетиоцима ће бити доступна током читаве манифестације "Музеји за 10". За крај манифестације смо планирали ванредни програм Театротеке, који ће бити својеврсни маратон снимака представа и филмова у којима је овај врсни драмски уметник тумачио ликове настале из пера Душана Ковачевића и Александра Поповића. 

11 часова - Развојни пут Боре Шнајдера А. Поповића, (редитељ Дејан Мијач; Атеље 212, 1983)

13 часова - Мрешћење шарана А. Поповића, (редитељ Дејан Мијач; Звездара театар, 1984)

15 часова - Лари Томпсон трагедија једне младости Д. Ковачевића, (редитељ Д. Ковачевић, Звездара театар, 1996)

17 часова - Балкански шпијун – филм Д. Ковачевића, 1984.

19 часова - Маратонци трче почасни круг Слободана Шијана, сценарио Д. Ковачевић, 1982.

21 час - Професионалац – филм Д. Ковачевића, 2003.

Радно време: радним данима од 9 до 18 часова (односно до завршетка програма), у суботу 18. маја до 23 часа
Адреса: Господар Јевремова 19
Сајт: Музеј позоришне уметности Србије

Оснивачи