Loading...
Београд

Галерија Дома Војске Србије

Изложба „Да се не заборави“

Изложба представља сведочење о хиљадама недужних људских жртава. На разорене куће, мостове, путеве, фабрике, на еколошку катастрофу – екоцид. Изложбу реализује Клуб генерала и адмирала Србије у сарадњи са Медија центром „Одбрана“. Изложба у Малој галерији је део програма обележавања 20. годишњице од НАТО агресије на СРЈ који организује Министарство одбране Републике Србије.

Резбарени салон

Изложба „Деца у рату“

Изложба „Деца у рату“ у Великој галерији представља документовано сведочење најпре о српској деци као жртвама рата у периоду од 1914. до 1999. године. Изложба је подељења у четири тематске целине: Први светски рат, Други светски рат, Ратови 90 – их на простору СФРЈ и Нато бомбардовање СР Југославије 1999. Концепт изложбе заснован је на фото записима сваке појединачне целине уз пратеће текстове и графичко-архитектонко решење изложбене поставке. Изложба се реализује у сарадњи Медија центра „Одбрана“ са Музејом жртава геноцида и Фондом „Мала Милица Ракић из Батајнице“. Изложба је део програма обележавања 20. годишњице од НАТО агресије на СРЈ који организује Министарство одбране Републике Србије.

Велика галерија

Посебни програми

15. мај у 14 часова - "Кроз простор и време Ратничког Дома" Обилазак зграде и упознавање са историјом архитектуре палате Ратничког дома. Зграда Дома Војске Србије, некадашња палата Ратничког дома, представља својеврсни споменик културе изграђен у периоду од 1929. до 1931. године, према пројекту архитеката Јована Јовановића и Живка Пиперског. Доградњом из 1939. године, задржана је идентична стилска формулација првобитног објекта. Рађена у модернистичком духу међуратних здања са истакнутом угаоном кулом и аркадним низом са масивним стубовима и широким степеништем, палата својом визуром потврђује војну функцију објекта.

Обавезна пријава: 011/ 3234 - 712

--

Радно време: понедељак-субота од 11 од 19 часова
Адреса: Браће Југовића 19
Сајт: Медија центар "Одбрана"

Оснивачи