Loading...
2018

PTT Muzej

 

Stalna postavka "Tačka spajanja"

 

Cilj stalne postavke, pod nazivom "Tačka spajanja", je da prikazani eksponati posetiocima omoguće da prate istoriju i razvoj Srbije kao države i razvoj privatnog i društvenog života u zemlji. Kroz istoriju poštanskog saobraćaja, pregled predmeta koji su korišćeni, načini transporta poštanskih pošiljaka, zakona koji su donošeni, upotreba različitih telekomunikacionih aparata,  uvođenja novih poštanskih tehnologija, može se pratiti na koji način, koliko brzo i sa kolikim uspehom se Pošta uključivala u evropske i svetske tokove.

Pored stalne postavke posetioci će imati priliku da pogledaju tematsku izložbu "135 godina telefonije u Srbiji - od induktorskih do mobilnih telefona".

 

Posebni programi

 

14. maj u 13 časova - Stručno vođenje kroz stalnu postavku "Tačka spajanja"

15. maj u 13 časova - Stručno vođenje kroz stalnu postavku "Tačka spajanja"

16. maj u 13 časova - Stručno vođenje kroz stalnu postavku "Tačka spajanja"

17. maj u 13 časova - Stručno vođenje kroz stalnu postavku "Tačka spajanja"

18. maj (Međunarodni dan muzeja) u 13 časova - Stručno vođenje kroz stalnu postavku "Tačka spajanja"

19. maj (14. Evropska noć muzeja) u 12 časova - Dečja radionica "Napiši i pošalji pismo voljenima"

19. maj (14. Evropska noć muzeja) u 16, 18, 20 i 22 časa - Stručno vođenje kroz stalnu postavku "Tačka spajanja"

19. maj (14. Evropska noć muzeja) od 10 do 24 časa - Prilikom trodnevne posete Jugoslaviji, septembra 1970. godine, američki predsednik Ričard Nikson koristio je crni bakelitni telefon sa slikom bele Bele kuće na brojčaniku, specijalno izrađen za potrebe ove posete. Za vreme evropske Noći muzeja, 19. maja, u okviru izložbe „135 godina telefonije u Srbiji  – od induktorskog do mobilnog telefona“, ovaj eksponat eksluzivno će biti izložen u PTT muzeju. Posetite nas u periodu od 10 do 24 časa da biste videli aparat i čuli zanimljive detalje o načinu na koji su uspostavljene veze, eksterna komunikacija sa Belom kućom i interna komunikacija između članova delegacije, kao i zašto je rad poštanskih radnika, odnosno tehničara za veze, bio ključan za uspešno realizaciju prve posete jednog američkog predsednika našoj zemlji.

 

Radno vreme u toku manifestacije: radnim danima i nedeljom od 10 do 15 časova, subotom od 10 do 24 časa.
Adresa: Majke Jevrosime 13
Sajt: PTT Muzej

 

 

Osnivači