Loading...
2018

ПТТ Музеј

 

Стална поставка "Тачка спајања"

 

Циљ сталне поставке, под називом "Тачка спајања", је да приказани експонати посетиоцима омогуће да прате историју и развој Србије као државе и развој приватног и друштвеног живота у земљи. Кроз историју поштанског саобраћаја, преглед предмета који су коришћени, начини транспорта поштанских пошиљака, закона који су доношени, употреба различитих телекомуникационих апарата,  увођења нових поштанских технологија, може се пратити на који начин, колико брзо и са коликим успехом се Пошта укључивала у европске и светске токове.

Поред сталне поставке посетиоци ће имати прилику да погледају тематску изложбу "135 година телефоније у Србији - од индукторских до мобилних телефона".

 

Посебни програми

 

14. мај у 13 часова - Стручно вођење кроз сталну поставку "Тачка спајања"

15. мај у 13 часова - Стручно вођење кроз сталну поставку "Тачка спајања"

16. мај у 13 часова - Стручно вођење кроз сталну поставку "Тачка спајања"

17. мај у 13 часова - Стручно вођење кроз сталну поставку "Тачка спајања"

18. мај (Међународни дан музеја) у 13 часова - Стручно вођење кроз сталну поставку "Тачка спајања"

19. мај (14. Европска ноћ музеја) у 12 часова - Дечја радионица "Напиши и пошаљи писмо вољенима"

19. мај (14. Европска ноћ музеја) у 16, 18, 20 и 22 часа - Стручно вођење кроз сталну поставку "Тачка спајања"

19. мај (14. Европска ноћ музеја) од 10 до 24 часа - Приликом тродневне посете Југославији, септембра 1970. године, амерички председник Ричард Никсон користио је црни бакелитни телефон са сликом беле Беле куће на бројчанику, специјално израђен за потребе ове посете. За време европске Ноћи музеја, 19. маја, у оквиру изложбе „135 година телефоније у Србији  – од индукторског до мобилног телефона“, овај експонат екслузивно ће бити изложен у ПТТ музеју. Посетите нас у периоду од 10 до 24 часа да бисте видели апарат и чули занимљиве детаље о начину на који су успостављене везе, екстерна комуникација са Белом кућом и интерна комуникација између чланова делегације, као и зашто је рад поштанских радника, односно техничара за везе, био кључан за успешно реализацију прве посете једног америчког председника нашој земљи.

 

Радно време у току манифестације: радним данима и недељом од 10 до 15 часова, суботом од 10 до 24 часа.
Адреса: Мајке Јевросиме 13
Сајт: ПТТ Музеј

 

 

Оснивачи