Loading...
Пријава учешћа 2019

Позив за учешће и пријава – Музеји Србије 2019

Манифестација Музеји за 10 c успехом је одржана предходне четири године. Сваке године највећа национална музејска иницијатива, привуче око 200.000 посетилаца. Надамо се да ће нас у овој, 2019. години, бити још више, те вас позивамо да пријавите своје учешће.

Манифестација се одржава под покровитељстом Министарства културе и информисања Републике Србије.
Тема за 2019. годину је МУЗЕЈИ КАО СРЕДИШТА КУЛТУРЕ: БУДУЋНОСТ ТРАДИЦИЈЕ

Међународни дан музеја ће се фокусирати на нову улогу музеја као активних учесника у њиховим заједницама. Улога музеја у друштву се мења. Некада статичне институције, музеји редефинишу своју позицију како би постали интерактивнијији, окренутији ка публици и заједници, флексибилнији, прилагодљивији и динамичнији. Музеји постају стецишта културе и функционишу као платформе у којима се спајају креативност и знање, а посетиоци могу да учествују у стварању, размењују идеје и међусобно комуницирају.

Трајање: 13 – 19. маја 2019.

Ове године Међународни дан музеја и Европска ноћ музеја се обележавају истог дана, у суботу 18. маја 2019. Такође, током Манифестације обележавамо и Националну недељу музеја.

Радно време током трајања Манифестација одређује свака установа у складу са својим могућностима и планираним програмима, а током Европске ноћи музеја (субота, 18.мај) препорука је продужено радно време. Ове податке назначите у пријавном формулару како би их координациони тим на време унео у програм Манифестације.

Током трајања Манифестације улаз ће бити бесплатан за појединачне и породичне посете грађана Србије, што не важи за посете организоване преко туристичких агенција, укључујући ђачке екскурзије.

Молимо Вас да пријаву учешћа у манифестацији Музеји за 10 пошаљете на адресу muzeji10@gmail.com до 31. марта 2019. године. Пријавни формулар можете преузети овде.

 

Оснивачи