Loading...
2018

Muzej u Prijepolju

Stalna postavka

 

Stalna postavka Muzeja u Prijepolju obuhvata arheološke, etnografske, istorijske i istorijsko umetničke predmete, kao i postavku trofeja, medalja, sportske opreme košarkaša Vlada Divca. U sklopu stalne postavke nalazi se lapidarijum na otvorenom u kome su izloženi rimski spomenici, stele i cipusi.

U objektu Kuća Jusufagića nalazi se stalna etnografska postavka vezana za bošnjačku tradicionalnu kulturu, sa naglaskom na kulturu stanovanja.

U objektu  katoličke crkve nalazi se stalna istorijska postavka vezana za boravak austrougarske vojske u Prijepolju, krajem 19. početkom 20. veka.

 

Posebni programi

 

Od 14. do 20. maja od 8.30 do 16.30 - Izložba "Đurđe Bošković - istraživanja Srednjeg Polimlja 1931-1935. godina" - Nakon završenih istraživanja u fondovima Arheološkog instituta SANU u Beogradu otvorićemo ovu značajnu muzejsku izložbu povodom manifestacije.

Od 14. do 20. maja od 18 do 20 časova - Projekcije  filmova sa Međunarodnog festivala arheološkog filma.

19. maj (14. Evropska noć muzeja) od 21.00 do 22.30 - Kulturno - umetnički program u izvedbi OŠ "Milosav Stiković" iz Kolovrata - Kao i proteklih godina učenici ove škole pripremiće   kulturno umetnički program vezan za tradiciju i običaje u našem kraju, gde će putem pesme, igre, poezije, naracije predstaviti naš kraj.

 


Adresa: Valterova 35
Sajt: Muzej u Prijepolju

Osnivači