Loading...
2018

Музеј у Пријепољу

Стална поставка

 

Стална поставка Музеја у Пријепољу обухвата археолошке, етнографске, историјске и историјско уметничке предмете, као и поставку трофеја, медаља, спортске опреме кошаркаша Влада Дивца. У склопу сталне поставке налази се лапидаријум на отвореном у коме су изложени римски споменици, стеле и ципуси.

У објекту Кућа Јусуфагића налази се стална етнографска поставка везана за бошњачку традиционалну културу, са нагласком на културу становања.

У објекту  католичке цркве налази се стална историјска поставка везана за боравак аустроугарске војске у Пријепољу, крајем 19. почетком 20. века.

 

Посебни програми

 

Од 14. до 20. маја од 8.30 до 16.30 - Изложба "Ђурђе Бошковић - истраживања Средњег Полимља 1931-1935. година" - Након завршених истраживања у фондовима Археолошког института САНУ у Београду отворићемо ову значајну музејску изложбу поводом манифестације.

Од 14. до 20. маја од 18 до 20 часова - Пројекције  филмова са Међународног фестивала археолошког филма.

19. мај (14. Европска ноћ музеја) од 21.00 до 22.30 - Културно - уметнички програм у изведби ОШ "Милосав Стиковић" из Kоловрата - Као и протеклих година ученици ове школе припремиће   културно уметнички програм везан за традицију и обичаје у нашем крају, где ће путем песме, игре, поезије, нарације представити наш крај.

 


Адреса: Валтерова 35
Сајт: Музеј у Пријепољу

Оснивачи