Loading...
2018

Muzej naivne i marginalne umetnosti u Jagodini

Stalna postavka Muzeja prezentuje najznačajnija dela domaćih i inostranih umetnika iz bogate internacionalne zbirke MNMU koja broji preko 3 500 likovnih dela.

 

Milanka Dinić "Anđeli nas nadgledaju"

 

Posebni programi 

 

14. maj od 10 do 15 časova - Projekcija filmova - Publika će moći da pogleda serijal dokumentarnih filmova o značajnim naivnim i marginalnim umetnicima iz serijala "Srpska arkadija" autora Dejana Antonijevića, kao i iz serijala "Likovna kolonija naivne i marginalne umetnosti" .

15. maj u 20 časova - Otvaranje izložbe "Slobodan Štetić – 40 godina umetničkog rada" Izložba povodom obeležavanja jubileja Slobodana Štetića. Otvaranje izložbe će pratiti i  Promocija novog broja likovnog lista "MNMART br.7."

 16. maj od 10 do 17 časova - Projekcije filmova Bastijana Ženua o umetnicima sirove vizije i "Kameni vrt" Neka ČandaPublika će moći da pogleda serijal filmova o autorima sirove vizije autora Bastijana Ženua, kao i filma o indijskom umetniku Neku Čandu.

17. maj od 12 do 14 časova - Likovna radionica - Radionica sa decom iz Škole za decu sa oštećenim sluhom i govorom "11. Oktobar".

18. maj (Međunarodni dan muzeja) u 20 časova  - Otvaranje izložbe "Iz dva ugla – Milanka Dinić i Roza Žarkih" Izložba iz dva ugla predstavlja dela dve osobene umetnice: Milanke Dinić iz Srbije i Roze Žarkih iz Rusije, podvlačeći sličnost umetničkog senzibiliteta ostvaren kroz različite likovne tehnike i u okviru različitog podneblja. Otvaranje izložbe pratiće i Koncert učenika Škole za muzičke talente iz Ćuprije.

19. maj (14. Evropska noć muzeja)  od 19 do 21 čas - Sedmi Susret sa umetnikom: Saša Petrović Berdujac Manifestacija, izložba i likovna radionica sa decom školskog i predškolskog uzrasta.

 

Adresa: Boška Đuričića 10
Sajt: Muzej naivne i marginalne umetnosti

Osnivači