Loading...
2018

Музеј наивне и маргиналне уметности у Јагодини

Стална поставка Музеја презентује најзначајнија дела домаћих и иностраних уметника из богате интернационалне збирке МНМУ која броји преко 3 500 ликовних дела.

 

Миланка Динић "Анђели нас надгледају"

 

Посебни програми 

 

14. мај од 10 до 15 часова - Пројекција филмова - Публика ће моћи да погледа серијал документарних филмова о значајним наивним и маргиналним уметницима из серијала "Српска аркадија" аутора Дејана Антонијевића, као и из серијала "Ликовна колонија наивне и маргиналне уметности" .

15. мај у 20 часова - Отварање изложбе "Слободан Штетић – 40 година уметничког рада" Изложба поводом обележавања јубилеја Слободана Штетића. Отварање изложбе ће пратити и  Промоција новог броја ликовног листа "МНМАРТ бр.7."

 16. мај од 10 до 17 часова - Пројекције филмова Бастијана Женуа о уметницима сирове визије и "Камени врт" Нека ЧандаПублика ће моћи да погледа серијал филмова о ауторима сирове визије аутора Бастијана Женуа, као и филма о индијском уметнику Неку Чанду.

17. мај од 12 до 14 часова - Ликовна радионица - Радионица са децом из Школе за децу са оштећеним слухом и говором "11. Октобар".

18. мај (Међународни дан музеја) у 20 часова  - Отварање изложбе "Из два угла – Миланка Динић и Роза Жарких" Изложба из два угла представља дела две особене уметнице: Миланке Динић из Србије и Розе Жарких из Русије, подвлачећи сличност уметничког сензибилитета остварен кроз различите ликовне технике и у оквиру различитог поднебља. Отварање изложбе пратиће и Концерт ученика Школе за музичке таленте из Ћуприје.

19. мај (14. Европска ноћ музеја)  од 19 до 21 час - Седми Сусрет са уметником: Саша Петровић Бердујац Манифестација, изложба и ликовна радионица са децом школског и предшколског узраста.

 

Адреса: Бошка Ђуричића 10
Сајт: Музеј наивне и маргиналне уметности

Оснивачи