Loading...
2017

Beograd: Galerija Doma Vojske Srbije – Medija centar „Odbrana“

Test
test
test

Dom Vojske Srbije kao svojevrsni Dom kulture i danas svojim aktivnostima podstiče i unapređuje nivo informisanja i obrazovanja, kako profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, tako i građanski sektor kroz izložbeni program, koncertne sadržaje, promocije knjiga, tribine, predavanja. U zgradi Doma Vojske Srbije nalaze se moderno opremljene prostorije, koje se koriste za održavanje različitih događaja kao što su: prijemi, konferencije, seminari, predavanja, poslovne proslave, sajmovi, prezentacije, kokteli, balovi, modne revije, venčanja i druge privatne proslave.

Od 2010. Dom Vojske Srbije postao je sedište Medija centara „Odbrana“ i Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“

Izložbe:

Od 05.05. do 31.05. 2017.

Gost: Fondacija „Plavo“ - Izložba  „Omaž Milanu Komneniću“

Velika galerija

U saradnji Medija centar „Odbrana“ i beogradska Fondacija „Plavo“ pripremaju multimedijalni projekat u znak sećanja na preminulog pesnika, književnika, prevodioca, esejistu i liovnog kritičara Milana Komnenića. Na izložbi će biti predstavljeno 17 vrhunskih slikara koji su obeležili likovnu scenu druge polovine XX veka, a koji su bili predmet Komnenićevog istraživanja.

Slikari čija će dela biti na postavci su: Petar Lubarda, Vojo Stanić, Ljuba Popović, Dado Đurić, Todor Stevanović, Ljubomir Janković Jale, Kosa Bokšan, Petar Omčikus, Ksenija Divjak, Miro Glavurtić, Ljubica Mrkalj, Raša Trkulja, Stanko Zečević, Branislav Marković, Milan Tucović, Vladimir Dunjić, Dragan Vuk Račić.

Poseban kuriozitet izložbe čine dva dela koja se premijerno izlažu to su dela Dade Đurića i Ljube Popovića koja su za ovu priliku  dopremljena iz Njujorka i Pariza.

Od 11.o5. do 21.05. 2017. Mala galerija

Svečano otvaranje 11.05.2017. u 19:00 časova

MUZEJ U GOSTIMA

Gradski muzej Vršac - „Javor Rašajski“

Izložbom crteža akademskog slikara mr Javora Rašajskog Medija centar „Odbrana“ ugostiće Gradski muzej iz Vršca. Po prvi put beogradskoj publici pružiće se mogućnost da upozna  opus ovog umetnika koji se kreće od čiste likovnosti do tehničkog i zanatskog savršenstva  u izradi crteža.

POSEBNI PROGRAMI

16.05. i 20.05.2017. u 14:00 časova (obavezno prijavljivanje)„KUL – tura“

Kakvo se blago „krije“ iza vrata nekadašnjeg Ratničkog doma, monumentalnog zdanja koje već 85 godina ponosno stoji kao tvrđava na pozorišnom trgu, saznaćete ukoliko se prijavite za jednu od „KUL-tura“.

Ne propustite mogućnost da vidite ekskluzivan prostor koji su do sada posetili mnogi znameniti ljudi naše prošlosti i sadašnjosti, „bacite“ pogled sa jedne od najlepših terasa u gradu i čujete zanimljivosti o umetničkim delima koje baštinimo.

U obilazak vas vode: Jelena Knežević i Jovana Pešić.

Prijavljivanja

- na tel: 011/3349-536, 3234-712, 3201-728

- slanjem mejla na: domvs@odbrana.mod.gov.rs

 

13. Evropska noć muzeja (20. maj)

Od 10:00 do 22:00 časa, Velika galerija

Prateći program izložbe: „Omaž Milanu Komneniću“

u 12.00 časova

Beseda i stručno vođenje kroz izložbu

Na izložbenoj postavci 20. maja  će biti održana beseda uglednog književnika i likovnog kritičara Dragana Jovanovića Danilova, koji će u svom  govoru podsetiti na Komnenićevo delo, a zainteresovanu publiku nakon besede i stručno provesti kroz izložbu. Posebna pažnja biće usmerena  na dela  koja se premijerno izlažu, ali i na ona koja beogradska publika nije videla poslednjih  dvadeset godina.

Osnivači