Loading...
2017

Београд: Галерија Дома Војске Србије – Медија центар „Одбрана“

Test
test
test

Дом Војске Србије као својеврсни Дом културе и данас својим активностима подстиче и унапређује ниво информисања и образовања, како професионалних припадника Војске Србије, тако и грађански сектор кроз изложбени програм, концертне садржаје, промоције књига, трибине, предавања. У згради Дома Војске Србије налазе се модерно опремљене просторије, које се користе за одржавање различитих догађаја као што су: пријеми, конференције, семинари, предавања, пословне прославе, сајмови, презентације, коктели, балови, модне ревије, венчања и друге приватне прославе.

Од 2010. Дом Војске Србије постао је седиште Медија центара „Одбрана“ и Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“

Изложбе:

Од 05.05. до 31.05. 2017.

Гост: Фондација „Плаво“ - Изложба  „Омаж Милану Комненићу“

Велика галерија

У сарадњи Медија центар „Одбрана“ и београдска Фондација „Плаво“ припремају мултимедијални пројекат у знак сећања на преминулог песника, књижевника, преводиоца, есејисту и лиовног критичара Милана Комненића. На изложби ће бити представљено 17 врхунских сликара који су обележили ликовну сцену друге половине XX века, а који су били предмет Комненићевог истраживања.

Сликари чија ће дела бити на поставци су: Петар Лубарда, Војо Станић, Љуба Поповић, Дадо Ђурић, Тодор Стевановић, Љубомир Јанковић Јале, Коса Бокшан, Петар Омчикус, Ксенија Дивјак, Миро Главуртић, Љубица Мркаљ, Раша Тркуља, Станко Зечевић, Бранислав Марковић, Милан Туцовић, Владимир Дуњић, Драган Вук Рачић.

Посебан куриозитет изложбе чине два дела која се премијерно излажу то су дела Даде Ђурића и Љубе Поповића којa су за ову прилику  допремљена из Њујорка и Париза.

Од 11.о5. до 21.05. 2017. Мала галерија

Свечано отварање 11.05.2017. у 19:00 часова

МУЗЕЈ У ГОСТИМА

Градски музеј Вршац - „Јавор Рашајски“

Изложбом цртежа академског сликара мр Јавора Рашајског Медија центар „Одбрана“ угостиће Градски музеј из Вршца. По први пут београдској публици пружиће се могућност да упозна  опус овог уметника који се креће од чисте ликовности до техничког и занатског савршенства  у изради цртежа.

ПОСЕБНИ ПРОГРАМИ

16.05. и 20.05.2017. у 14:00 часова (обавезно пријављивање)„КУЛ – тура“

Какво се благо „крије“ иза врата некадашњег Ратничког дома, монументалног здања које већ 85 година поносно стоји као тврђава на позоришном тргу, сазнаћете уколико се пријавите за једну од „КУЛ-тура“.

Не пропустите могућност да видите ексклузиван простор који су до сада посетили многи знаменити људи наше прошлости и садашњости, „баците“ поглед са једне од најлепших тераса у граду и чујете занимљивости о уметничким делима које баштинимо.

У обилазак вас воде: Јелена Кнежевић и Јована Пешић.

Пријављивања

- на тел: 011/3349-536, 3234-712, 3201-728

- слањем мејла на: domvs@odbrana.mod.gov.rs

 

13. Европска ноћ музеја (20. мај)

Од 10:00 до 22:00 часа, Велика галерија

Пратећи програм изложбе: „Омаж Милану Комненићу“

у 12.00 часова

Беседа и стручно вођење кроз изложбу

На изложбеној поставци 20. маја  ће бити одржана беседа угледног књижевника и ликовног критичара Драгана Јовановића Данилова, који ће у свом  говору подсетити на Комненићево дело, а заинтересовану публику након беседе и стручно провести кроз изложбу. Посебна пажња биће усмерена  на дела  која се премијерно излажу, али и на она која београдска публика није видела последњих  двадесет година.

Оснивачи