Loading...
2017

GROCKA: Centar za kulturu

Centar za kulturu Grocka, Rančićeva kuća
Centar za kulturu Grocka, Rančićeva kuća
Centar za kulturu Grocka, Rančićeva kuća

CENTAR ZA KULTURU GROCKA

Majevička 9, 11306 Grocka

VEB ADRESA

Izložbe tokom Manifestacije

Od 21. 04. do 11. o5. 2017.

Grupna izložba radova 16 autora pod nazivom „Formulacije na papiru“ u okviru regionalnog projekta „Umetnost na papiru“ u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka

„Formulacije na papiru“ je treća po redu izložba u okviru regionalnog autorskog projekta Umetnost na papiru kustosa i autora Biljane Jotić, sa ciljem da predstavi jedan deo domaćih likovnih umetnika i njihov odnos prema papiru kao mediju na kome se ocrtava taj odnos. Kako je izložba deo projekta baziranog na živoj umetnosti, odnosno umetnosti u nastajanju, ona predstavlja jedan likovni trenutak vremena u kome nastaje, a koje zajednički dele i umetnik i posmatrač, što joj daje izuzetan karakter interaktivnosti. Motiv izložbe je semantika likovnih izraza savremenih autora koji su razvili svojstvene likovne poetike, sa ograničenjem samo u dimenzijama i mediju.  Ova izložba okuplja 16 autora. Radove izlažu Ivan Milenković, Ivana Milev, Koštana Đurić, Ivana Živić, Branka Đurašković, Andrijana Danilović, Đerđi Ačaji, Petar Sibinović, Natalija Miladinović, Vladimir Lalić, Marko Stajić, Goran Vitanović, Predrag Kovačić, Anđela Mujčić, Petar Mošić i Marija Zdravković.

Izložbe koje će se otvoriti tokom Manifestacije

Od 12.05. do 23.05. 2017.

Svečano otvaranje 12.05.2017. u 19:00 časova

Gostujuća grupna izložba radova sa 32. Međunarodne likovne kolonije grafike u Smederevu 2016. u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka.

U saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo ustanova u okviru galerijskog prostora Rančićeve kuće u Grockoj predstavlja radove nastale na 32. smederevskoj međunarodnoj likovnoj koloniji grafike 2016. godine. U radu kolonije učestvovalo je 10 renomiranih umetnika iz Srbije, Republike Srpske i Bugarske, i to Aleksandar Lazar (Smederevo), Jelena Jevtić (Šabac), Danica Stupar (Vršac), Nikola Radosavljević (Užice), Olivera Šipka (Banja Luka, Republika Srpska, BiH), Jelena Karašik (Banja Luka, Republika Srpska, BiH), Todor Ovčarov (Harskovo, Bugarska) i Veselin Damjanov Ves (Harskovo), Bugarska, Marijana Janković (Ivanjica) i Andrijana Jana Danilović (Užice). U okviru postavke biće predstavljeno 19 radova umetnika iz različitih sredina, koji su tokom trajanja kolonije imali punu slobodu da izraze svoje umetničke tendencije i lične poetike bilo da su one moderne, savremene ili pak tradicionalne. Postavku određuje spoj mladih umetnika koji traže svoj likovni izraz i starijih, već afirmisanih umetnika.

Osnivači