Loading...
2017

ГРОЦКА: Центар за културу

Центар за културу Гроцка, Ранчићева кућа
Центар за културу Гроцка, Ранчићева кућа
Центар за културу Гроцка, Ранчићева кућа

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА

Мајевичка 9, 11306 Гроцка

ВЕБ АДРЕСА

Изложбе током Манифестације

Од 21. 04. до 11. о5. 2017.

Групна изложба радова 16 аутора под називом „Формулације на папиру“ у оквиру регионалног пројекта „Уметност на папиру“ у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка

„Формулације на папиру“ je трећа по реду изложба у оквиру регионалног ауторског пројекта Уметност на папиру кустоса и аутора Биљане Јотић, са циљем да представи један део домаћих ликовних уметника и њихов однос према папиру као медију на коме се оцртава тај однос. Како је изложба део пројекта базираног на живој уметности, односно уметности у настајању, она представља један ликовни тренутак времена у коме настаје, а које заједнички деле и уметник и посматрач, што јој даје изузетан карактер интерактивности. Мотив изложбе је семантика ликовних израза савремених аутора који су развили својствене ликовне поетике, са ограничењем само у димензијама и медију.  Ова изложба окупља 16 аутора. Радове излажу Иван Миленковић, Ивана Милев, Коштана Ђурић, Ивана Живић, Бранка Ђурашковић, Андријана Даниловић, Ђерђи Ачаји, Петар Сибиновић, Наталија Миладиновић, Владимир Лалић, Марко Стајић, Горан Витановић, Предраг Ковачић, Анђела Мујчић, Петар Мошић и Марија Здравковић.

Изложбе које ће се отворити током Манифестације

Од 12.05. до 23.05. 2017.

Свечано отварање 12.05.2017. у 19:00 часова

Гостујућа групна изложба радова са 32. Међународне ликовне колоније графике у Смедереву 2016. у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

У сарадњи са Центром за културу Смедерево установа у оквиру галеријског простора Ранчићеве куће у Гроцкој представља радове настале на 32. смедеревској међународној ликовној колонији графике 2016. године. У раду колоније учествовало је 10 реномираних уметника из Србије, Републике Српске и Бугарске, и то Александар Лазар (Смедерево), Јелена Јевтић (Шабац), Даница Ступар (Вршац), Никола Радосављевић (Ужице), Оливера Шипка (Бања Лука, Република Српска, БиХ), Јелена Карашик (Бања Лука, Република Српска, БиХ), Тодор Овчаров (Харсково, Бугарска) и Веселин Дамјанов Вес (Харсково), Бугарска, Маријана Јанковић (Ивањица) и Андријана Јана Даниловић (Ужице). У оквиру поставке биће представљено 19 радова уметника из различитих средина, који су током трајања колоније имали пуну слободу да изразе своје уметничке тенденције и личне поетике било да су оне модерне, савремене или пак традиционалне. Поставку одређује спој младих уметника који траже свој ликовни израз и старијих, већ афирмисаних уметника.

Оснивачи