Loading...
2016

Beograd: GALERIJA SANU

Galerija nauke i tehnike SANU

sanuGALERIJA SANU

Knez Mihailova 35, Beograd

VEB ADRESA

Smeštena u najužem jezgru staroga grada, u pešačkoj zoni, između više muzeja fakulteta, biblioteka, galerija i stranih kulturnih centara, Galerija SANU spada u najposećenije u zemlji. Prosečan broj posetilaca jedne izložbe je oko 30.000. Prosečan godišnji broj posetilaca izložbi je oko 180.000.

Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti radi u adaptiranom delu Akademijine zgrade, u prostoru koji nije namenski građen za izložbeni prostor i za čuvanje umetničkih dela. Ona raspolaže izložbenim prostorom površine od oko 550 m2 za potrebe izložbene delatnosti, a ovaj prostor se, delimično ili u celini, koristi i za povremeno izlaganje dela iz Umetničke zbirke Srpske akademije nauka i umetnosti i redovno održavanje koncerata.

 

Izložbe:

Od 10.05. do 20.05.2017.

osim 11.05,, 15.05. i 18.05.2017. kada će Izložbeni salon zbog koncerta biti zatvoren od 16.00 do 20.00 sati.

Gradina na Jelici. Utvrđeni centar u Iliriku VI veka i višeslojno arheološko nalazište

U organizaciji Galerije SANU i Narodnog muzeja Čačak, uz podršku Opštine Lučani, od 26. aprila do 21. maja održava se izložba autora prof. dr Mihaila Milinkovića (Filozofski fakultet u Beogradu, Odeljenje za arheologiju).

Eksponati, uglavnom iz fonda Narodnog muzeja u Čačku, ali i Arhiva SANU, grupisani su hronološki, tematski, prema nameni – od onih vezanih za istorijat istraživanja, do nalaza praistorijskog, rimskog, ranovizantijskog i ranosrednjovekovnog perioda. Pririkazani su svi raspoloživi materijalni tragovi života ljudi, a dominira materijal iz ranovizantijskog vremena, VI i možda početka VII veka. Organizuju se redovna stručna vođenja kroz izložbu.

Posebni programi:

19.05.2017. u 12:00 časova

U skladu sa ovogodišnjom temom Manifestacije – Muzej u gostima, u Galeriji SANU, o Narodnom muzeju Čačak, a povodom 65 godina od njegovog osnivanja, govoriće direktor Muzeja Delfina Rajić, arheološku delatnost Muzeja predstaviće kustos arheolog Vujadin Vujadinović.

Osnivači