Loading...
2016

Београд: ГАЛЕРИЈА САНУ

Galerija nauke i tehnike SANU

sanuГАЛЕРИЈА САНУ

Кнез Михаилова 35, Београд

ВЕБ АДРЕСА

Смештена у најужем језгру старога града, у пешачкој зони, између више музеја факултета, библиотека, галерија и страних културних центара, Галерија САНУ спада у најпосећеније у земљи. Просечан број посетилаца једне изложбе је око 30.000. Просечан годишњи број посетилаца изложби је око 180.000.

Галерија Српске академије наука и уметности ради у адаптираном делу Академијине зграде, у простору који није наменски грађен за изложбени простор и за чување уметничких дела. Она располаже изложбеним простором површине од око 550 m2 за потребе изложбене делатности, а овај простор се, делимично или у целини, користи и за повремено излагање дела из Уметничке збирке Српске академије наука и уметности и редовно одржавање концерата.

 

Изложбе:

Од 10.05. до 20.05.2017.

осим 11.05,, 15.05. и 18.05.2017. када ће Изложбени салон због концерта бити затворен од 16.00 до 20.00 сати.

Градина на Јелици. Утврђени центар у Илирику VI века и вишеслојно археолошко налазиште

У организацији Галерије САНУ и Народног музејa Чачак, уз подршку Општине Лучани, од 26. априла до 21. маја одржава се изложба аутора проф. др Михаила Милинковића (Филозофски факултет у Београду, Одељење за археологију).

Експонати, углавном из фонда Народног музеја у Чачку, али и Архива САНУ, груписани су хронолошки, тематски, према намени – од оних везаних за историјат истраживања, до налаза праисторијског, римског, рановизантијског и раносредњовековног периода. Пририказани су сви расположиви материјални трагови живота људи, а доминира материјал из рановизантијског времена, VI и можда почетка VII века. Организују се редовна стручна вођења кроз изложбу.

Посебни програми:

19.05.2017. у 12:00 часова

У складу са овогодишњом темом Манифестације – Музеј у гостима, у Галерији САНУ, о Народном музеју Чачак, а поводом 65 година од његовог оснивања, говориће директор Музеја Делфина Рајић, археолошку делатност Музеја представиће кустос археолог Вујадин Вујадиновић.

Оснивачи