Loading...
2016

Novi Sad: Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića

galerija_zgrada

Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića

Vase Stajića 1, Novi Sad

VEB ADRESA

 

Izložbe tokom Manifestacije:

Od 20.04. do 15.05. 2017. 

Izložba slika Dobrog Stojanovića

Znameniti srpski slikar i grafičar, koji od samog početka svog stvaralačkog rada biva zapažen od strane kritike i publike. Iza njega stoji veliki broj izložbi u zemlji i inostranstvu. Treba posebno istaći da je Dobri Stojanović dobio 14 nacionalnih i 6 internacionalnih nagrada, od kojih su 4 gran prija za svoje stvaralaštvo.

Od 26.04. do 18.05. 2017. 

9x3

Izložba slika i grafika nastavnika i saradnika katedre za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu (Zvonko Tilić, Radovan Jandrić, Anica Radošević, Aleksandar Botić, Zoran Grmaš, Jelena Sredanović, Miloš Stanojev i Sanja Žigić).Ovo je prateća izložba Trećeg međunarodnog trijenala grafike u Beogradu.

 Svečano otvaranje 12.05. 2017.

Muzej u gostima: Pozorišni muzej Vojvodine

Lica Mire Banjac

Izložba je koncipirana tako da prezentuje „mnogolikost” u glumačkom umeću Mire Banjac (jednako je uspešna u tumačenju komičkih i dramskih rola, i u pozorištu, i na filmu, i na televiziji, i na radiju), kao i njenu „mnogolikost” u drugim životnim preokupacijama: reditelj, pedagog, narodni poslanik, društveni i kulturni poslenik. Autor izložbe i kataloga: Zoran Maksimović. Dizajn izložbe i kataloga: Ljiljana Dinić i Bojan Jovanović (otvaranje 12. maja u 19 časova)

Posebni programi:

12.05.2017. u 19:00 časova

Obeležavanje Dana Pozorišnog muzeja Vojvodine

Prigodni program u sklopu otvaranja izložbe Lica Mire Banjac 

 

 

Osnivači