НИШ: Галерија савремене ликовне уметности

Галерија савремене ликовне уметности

Кеј Кола српских сестара ½, Ниш

ГАЛЕРИЈА „СРБИЈА“ (ГСЛУ) , 

Трг краља Милана 13а, Ниш

ВЕБ АДРЕСА

Изложбе током Манифестације: 

27. 04 – 16. 05. 2017, Галерија „Србија“

ДАНИЈЕЛА ФУЛГОСИ – изложба колажа „ЛИНИЈЕ ВРЕМЕНА“

Изложба представља избор из уметничиног двадесетогодишњег рада у техници колажа. Кроз доминантне форме круга и квадрата, Даниела Фулгоси  разноврсним интервенцијама,  на симболичан начин визуализује и проблематизује питања различитог карактера – од интимних до глобалних, који су њена реакција на спољне сензације или на прилике света у коме живимо. Радови су монументални, геометризовани и репетативни.

18. 05. – 11. 06.2017.

ПРОЛЕЋНА ИЗЛОЖБА УЛУСА

Пролећна изложба УЛУС-а је најстарија изложбена манифестација у Србији. Редовно се одржава од 1947. године.То је ревијална годишња манифестација, заснована на институцији конкурса, отворена за уметнике различитих генерација и стилских и медијских оријентација. Овогодишња изложба је јубиларна  – седамдесета и садржи радове 127 уметника из целе земље. Организатор изложбе је Удружење ликовних уметника Србије. После паузе од 25 година Пролећна изложба УЛУС-а  гостује у Нишу. Слике и скулптуре биће изложене у галерији „Србија“ а графике, цртежи и фотографије у Павиљону у Тврђави.

ПАВИЉОН У ТВРЂАВИ (ГСЛУ)

Изложбе:

до 16. маја, Павиљон у Тврђави

ГРАФИЧКА РАДИОНИЦА „СИЋЕВО 2015/16 „

Изложбу чине графике укупно десеторо уметника из Србије, Македоније и Мексика који су 2015.  2016. године били учесници Графичке радионице „Сићево“.

 

13. Европска ноћ музеја (20. мај)

Од 19 до 20 сати, Павиљон у Тврђави

Концерт „Од музике се расте

Наступ  ученика нижих разреда Музичке школе у Нишу из класе виолончела Тијане Митић Адамовић и класе флауте Марије Митић. Током концерта за најмађе госте програма биће организована ликовна радионица.

Од 20.30. до 21 сат, Галерија Србија

Хор Грација кога чине ученици нишких средњих школа.  Диригент хора је Сузана Петровић.

Од 21.30 до 22. сата, Галерија Србија

Наступ Гудачког кватрета Факултета уметности у Нишу

 

 

Поделите

Stumbleupon

Одаберите писмо