Loading...
Beograd

Muzej FK Crvena Zvezda

FK Crvena zvezda - Naš najtrofejniji fudbalski klub osnovan je 04. marta 1945.godine. U dosadašnjoj uspešnoj istoriji postojanja osvojen je 31 trofej u Nacionalnom Prvenstvu i 24 trofeja u Nacionalnom Kupu.

Fudbalski klub Crvena zvezda postao je pobednik Kupa Evropskih Šampiona 29.05.1991.god., I najbolji tim na Svetu osvajanjem Interkontinentalnog Tojota kupa 08.12.1991.god. Klupske boje su crveno-bele, domaćin je na stadionu Rajko Mitić koji ima kapacitet od 52.000 sedišta.

Stalna postavka Muzeja FK Crvena Zvezda


U toku Manifestacije, obavezna je najava posetilaca putem mejla ili telefonom.

Muzej predstavlja značajan objekat koji svedoči o postojanoj istoriji i uspehu našeg fudbalskog kluba. U njemu su objedinjene sedamdeset pet godina uspeha i pobeda koje se predstavljaju kroz jedinstvenu zbirku trofeja, zastavica i priznanja izloženih u našem Muzeju.

U prostoru od 400 m2 predstavljena je jedna od najlepših i najraskošnijih sportskih zbirki u svetu. Celokupnu zbirku čini 1400 eksponata (trofeja, plaketa, slika itd.), Od čega je 690 trofeja izloženo i predstavljeno, dok se ostatak eksponata nalazi u depou Muzeja.

( Muzej Crvena Zvezda, Ljutice Bogdana 1a )

Logo Muzeja FK Crvena Zvezda u Beogradu

Radno vreme:

  • radnim danima od 09 do 16 časova,
  • subotom od 09 do 15 časova.

Adresa:

  • Ljutice Bogdana 1a

Sajt: Muzej FK Crvena Zvezda

Osnivači