Loading...
2020

Narodni muzej Kikinda

Stalna postavka Narodnog muzeja Kikinda


Narodni muzej Kikinda - Stalna postavka prezentuje istoriju Kikinde od osnivanja grada polovinom XVIII veka, formiranja građanskog društva, razvoja i izgradnje, preko prelomnih istorijskih trenutaka, sa posebnim osvrtom na tradicionalne segmente života i uz isticanje uticaja multikulturalnosti. Period od mlađeg kamenog doba od kada potiču najstariji arheološki ostaci, pa sve do kraja srednjeg veka predstavljen je kroz najznačajnije arheološke lokalitete.

Najatraktivniji segment eksponat muzeja je Kikindski mamut – Kika čiji su skeletni ostaci izloženi u okviru stalne postavke, a prati ih 3D film i kopija u prirodnoj veličini, postavljena u stojećem položaju na otvorenom u dvorištu muzeja.

Stalni sadržaj postavke čine različiti radni listovi koji deci uzrasta od 4 do 12 godina približavaju nasleđe i podstiču zainteresovanost.

Klub za decu, Narodni muzej Kikinda
Klub za decu

Broj posetilaca ograničen je na 30 uz poštovanje svih propisanih epidemioloških  mera.

Posebni programi

Facebook izložba: "Okupacija u deset slika"

Od 10. do 14. novembra

Online izložba "Okupacija u 10 slika", Narodni muzej Kikinda
Okupacija u 10 slika

U skladu epidemiološkom situacijom u vezi sa pandemijom virusa Covid 19, Narodni muzej Kikinda će Manifestaciju "Muzeji za 10" obeležiti posebno kreiranom facebook izložbom koja će se u formi plakata u periodu od 10. do 14. novembra, u dva dnevna termina objavljivati na muzejskom fejsbuku. Izložba pod nazivom „Okupacija u deset slika“ priča o događajima/ličnostima iz perioda okupacije Kikinde u Drugom svetskom ratu.

Radno vreme:

  • od utorka do subote od 10 do 20 časova


Adresa: 

  • Trg srpskih dobrovoljaca 21, 23300 Kikinda


Sajt: Narodni muzej Kikinda --

Osnivači