Loading...
2020

Muzej u Prijepolju

Stalna postavka Muzeja u Prijepolju


Izložbeni prostor

Muzej u Prijepolju - Stalna muzejska postavka sadrži izložbe iz arheologije i etnologije i odelenje fotografije.

Javnosti je kroz postavku predstavljen sačuvani arheološki materijal sa antičkog lokaliteta u Kolovratu kod Prijepolja (2 – 4. vek), deo bogate muzejske etnološke zbirke i stare fotografije Prijepollja s kraja 19. i početka 20. veka.

Kao deo stalne postavke, veliku pažnju posetilaca privlači i galerija „Vlade Divac, košarkaška legenda“ koja govori o blistavoj karijeri najpoznatijeg Prijepoljca. Od pre dvadesetak dana ovu galeriju, kao najznačajniji trofej, krasi „košarkaški oskar“ koji je uz već izloženi dres  Divac  dobio prilikom prošlogodišnjeg ulaska u košarkašku Kuću slavnih u američkom gradu Springfildu.

U toku Manifestacije i u Noći muzeja promovisaćemo najvredniji trofej u inače trofejnoj galeriji posvećenoj Divcu.

Etnografska postavka

Posebni programi

Izložba: „Živojin Pavlović, crteži i slike“

Izložba „otkriva“ nedovoljno poznato likovno stvaralaštvo Živojina Žike Pavlovića, autora golemog filmskog i književnog opusa. Kroz izložene crteže i slike prati se njegov gradski život u Beogradu, seoski pejzaži oslikavaju rodnu Vratarnicu kod Zaječara, a crteži rađeni tuš tehnikom period iz sanatorijuma u Golniku gde se umetnik lečio. Autorka postavke je istoričarka umetnosti, dr Zoja Bojić.

Radno vreme:

  • svakog radnog dana od  08 do 15.30 časova,
  • subotom od 09 do 15 časova.


Adresa: Valterova 35


Sajt: Muzej u Prijepolju

Osnivači