Loading...
Srem

Muzej naivne umetnosti „Ilijanum“ u Šidu

Stalna postavka

U stalnoj postavci muzeja nalazi se 36 slika autora Ilije Bašičevića. Slike su raspoređene u tri izložbene prostorije. U stalnoj postavci su slike iz svih Ilijinih ciklusa, kako bi posetiocima bilo što bolje predstavljeno kompletno stvaralaštvo autora.

Posebni programi

14. maj u 18 časova: Koncert "Mali svirači" - Zajednički koncert učenika i nastavnika Osnovne muzičke škole "Filip Višnjić" Šid.

15. maj u 18 časova: Koncert "Mali pevači" - Nastup učeničkog hora Osnovne škole "Branko Radičević" Šid.

17. maj od 11 do 13 časova: "U susret Međunarodnom danu muzeja – radionica za decu" - Tradicija MNU "Ilijanum" Šid je da Međunarodni dan muzeja obeleži u druženju sa decom koja pohađaju osnovnu školu "J. Jovanović Zmaj" u Šidu. U pitanju je osnovna škola za decu sa posebnim potrebama. Ova druženja su u obliku radionice na kojoj učenici, njima primerenim tehnikama, rade likovni rad po predlošku jedne slike Ilije Bašičevića. Na početku radionice učenici budu upoznati sa životom umetnika, a odabrani rad bude im predstavljen zanimljivom pričom kustosa. Radovi nastali na dosadašnjim radionicama krase zidove kako našeg muzeja i njihove škole, tako i brojnih ustanove i institucija u našem mestu, ali i van njega.

17. maj u 19 časova: "U susret Međunarodnom danu muzeja – Sremsko veče" - Nastup omladinskog tamburaškog orkestra iz Šida pod rukovodstvom profesora Jovana Travice uz degustaciju sremskog vina i tradicionalnog jela – `leba, masti i paprike.

18. maj u 19 časova: "Muzičko pop-rok veče" - Nastup mladih pop-rok muzičara iz Šida i izvođenje popularnih pesama domaće i strane produkcije.

13 - 19 maj: "Izložba dečijih radova" -  U toku trajanja cele manifestacije "Muzeji za 10" u muzeju će biti otvorena postavka radova učenika OŠ "J. J. ZmaJ“ IZ Šida koji su nastajali na prošlogodišnjim radionicama.

Radno vreme: radnim danima od 8 do 18 časova, subotom od 9 do 15 časova, nedeljom samo za zakazane posete.
Adresa: Svetog Save 5
Sajt: Muzej naivne umetnosti "Ilijanum"

Osnivači