Loading...
Novi Sad

Poslastičarnica Vremeplov

Poslastičarnica „Vremepov“  kao jedan od najpoznatijih ugostiteljskih  objekata u Novom Sadu i Srbiji, u svojoj kolekciji ima veliki broj artefakata s kraja 19. i početka 20. veka, koji su služili za izradu poslastica. Isto tako poseduje i veliki broj muzičkih instrumenata i drugih predmeta iz istog perioda.

Enterijer

Posetioci mogu takođe da okuse torte i kolače izrađene po recepturama i na način kako su se pravili krajem 18. i početkom 19.veka, a mogu probati i Đurin kolač, nastao u saradnji sa Galerijom Matice srpske, povodom izložbe Đure Jakšića!

Kolač

Posebni programi

13. maj u 18 časova: Otvaranje izložbe dečijih radova „Moja slatka avantura“ - Izložba je rezultat saradnje između vrtića „Maštolend“, Galerije Matice srpske i poslastičarnice „Vremeplov“, na programu „Moja slatka i umetnička avantura“ u kojoj su mališani otkrivali, kako umetničko nasleđe, tako i poslastičarsko nasleđe, evropskih kultura. Dečiji radovi predstavljaju njihove utiske sa radionica održanih u Galeriji Matice srpske i „Vremeplovu“. Izložbu će svečano otvoriti  Dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije.

Izložba dečijih radova

Radno vreme: od 10 od 22 časa, u subotu 18. maja od 10 do 24 časa.
Adresa: Bulevar oslobođenja 96
Sajt: Poslastičarnica Vremeplov

Osnivači