Loading...
Beograd

Narodna banka Srbije

Stalna postavka

Na svoj jubilej, u julu 2004. godine, Narodna banka Srbije je po prvi put otvorila vrata za posetioce i izložbenom postavkom, pod nazivom „Novac na tlu Srbije od najranije pojave do danas“, predstavila najširoj javnosti deo svoje numizmatičke zbirke. Osnovna postavka je danas upotpunjena tematskom izložbom „Falsifikati“, koja je posvećena obeležjima zaštite novčanica od falsifikovanja, i izložbom „Kovani novac Srbije“, kojom je prikazan proces izrade kovanog novca, kao i interesantnim interaktivnim sadržajima. Mesto održavanja: Kralja Petra 12

Izložben prostor
Stalna postavka

Izložba fotografija „Oponašanje vremena: delo-slika-reč“

Izložbu „Oponašanje vremena: delo-slika-reč“ čine 30 fotografija više autora, koji obrađuju temu ličnosti i dela tri srpske umetnice, koje su obeležile kulturu i umetnost naših prostora s kraja 19. i 20. vek. Podeljene su u tri celine i inspirisane: formom i oblikom koji je koristila Olga Jevrić, slikama i ilustracijama Milene Pavlović Barili i književnim delima Isidore Sekulić.

Izložben prostor

Institut za studije kulture i hrišćanstva je udruženje građana čiji ciljevi se realizuju u oblasti kulture i obrazovanja. Osnovano je 2012. godine na inicijativu Hrišćanskog kulturnog centra iz Beograda, čiji je osnivač preminuli Radovan Bigović. Narodna banka Srbije je sa Institutom u dva navrata uspešno sarađivala i u svom prostoru priredila do sada dve izložbe fotografija.

Zgrada u Nemanjinoj

Radno vreme: Kralja Petra 12 - od 13. do 17. maja od 10 do 16 časova, Nemanjina 17 - 18. maj od 16 do 24 časa
Adresa: Kralja Petra 12 i Nemanjina 17
Sajt: Narodna banka Srbije

Osnivači