Loading...
Beograd

Muzej pozorišne umetnosti Srbije

Muzej pozorišne umetnosti Srbije nema stalnu postavku, već priređuje periodične tematske izložbe o teatru i pozorišnim umetnicima u Srbiji. Aktuelna postavka u maju: "Bora Todorović u delima Aleksandra Popovića i Dušana Kovačevića", autor Biljana Ostojić.

Bora Todorović

Posebni programi

14. maj u 11 časova: "Lutke na štapu" - Radionica za decu predškolskog uzrasta. U okviru ciklusa radionica „Kreiramo pozorište“, družićemo se sa predškolcima iz Vrtića „Diznilend“ i učiti kako se prave i vode lutke na štapu.

14. maj u 19 časova: Koncert nagrađenih učenika MŠ "Josif Marinković". Muzej pozorišne umetnosti Srbije je tradicionalni domaćin godišnjeg koncerta u kojem učestvuju učenici Muzičke škole „Josif Marinković“ – dobitnici nagrada na prolećnim muzičkim takmičenjima. Drugu godinu uzastopce, koncert će biti održan u okviru manifestacije „Muzeji za 10“.

15. maj u 19 časova: Solistički koncert Đorđa Stojića - U okviru Ciklusa koncerata FMU, predstaviće nam se student violine iz klase prof. Marije Misite.

16. maj u 14 časova: "Generalna proba" - Učenici prvog razreda OŠ „Skadarlija“ sa učiteljicom Bojanom Jovanović održaće generalnu probu predstave koju su spremali za ovu priliku.

16. maj u 16 časova: "Pozorišne igrarije" - Predstava u izvođenju učenika prvog razreda OŠ „Skadarlija“.

16. maj u 19 časova: Otvaranje izložbe "Bora Todorović u delima Aleksandra Popovića i Dušana Kovačevića" - Ovom izložbom MPUS obeležava 90 godina od rođenja i 5 godina od smrti našeg poznatog glumca.

17. maj u 11 časova: Stručno vođenje kroz izložbu.

17. maj u 18 časova: "Master art akademci za 10" - Master art akademija predstavlja na koncertu svoje polaznike različitih uzrasta i stepena znanja.

18. maj: "Teatroteka maraton" - Iako je zvanično otvaranje izložbe posvećene Bori Todoroviću 16. maja, posetiocima će biti dostupna tokom čitave manifestacije "Muzeji za 10". Za kraj manifestacije smo planirali vanredni program Teatroteke, koji će biti svojevrsni maraton snimaka predstava i filmova u kojima je ovaj vrsni dramski umetnik tumačio likove nastale iz pera Dušana Kovačevića i Aleksandra Popovića. 

11 časova - Razvojni put Bore Šnajdera A. Popovića, (reditelj Dejan Mijač; Atelje 212, 1983)

13 časova - Mrešćenje šarana A. Popovića, (reditelj Dejan Mijač; Zvezdara teatar, 1984)

15 časova - Lari Tompson tragedija jedne mladosti D. Kovačevića, (reditelj D. Kovačević, Zvezdara teatar, 1996)

17 časova - Balkanski špijun – film D. Kovačevića, 1984.

19 časova - Maratonci trče počasni krug Slobodana Šijana, scenario D. Kovačević, 1982.

21 čas - Profesionalac – film D. Kovačevića, 2003.

Radno vreme: radnim danima od 9 do 18 časova (odnosno do završetka programa), u subotu 18. maja do 23 časa
Adresa: Gospodar Jevremova 19
Sajt: Muzej pozorišne umetnosti Srbije

Osnivači