Loading...
Beograd

Galerija Doma Vojske Srbije

Izložba „Da se ne zaboravi“

Izložba predstavlja svedočenje o hiljadama nedužnih ljudskih žrtava. Na razorene kuće, mostove, puteve, fabrike, na ekološku katastrofu – ekocid. Izložbu realizuje Klub generala i admirala Srbije u saradnji sa Medija centrom „Odbrana“. Izložba u Maloj galeriji je deo programa obeležavanja 20. godišnjice od NATO agresije na SRJ koji organizuje Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Rezbareni salon

Izložba „Deca u ratu“

Izložba „Deca u ratu“ u Velikoj galeriji predstavlja dokumentovano svedočenje najpre o srpskoj deci kao žrtvama rata u periodu od 1914. do 1999. godine. Izložba je podeljenja u četiri tematske celine: Prvi svetski rat, Drugi svetski rat, Ratovi 90 – ih na prostoru SFRJ i Nato bombardovanje SR Jugoslavije 1999. Koncept izložbe zasnovan je na foto zapisima svake pojedinačne celine uz prateće tekstove i grafičko-arhitektonko rešenje izložbene postavke. Izložba se realizuje u saradnji Medija centra „Odbrana“ sa Muzejom žrtava genocida i Fondom „Mala Milica Rakić iz Batajnice“. Izložba je deo programa obeležavanja 20. godišnjice od NATO agresije na SRJ koji organizuje Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Velika galerija

Posebni programi

15. maj u 14 časova - "Kroz prostor i vreme Ratničkog Doma" Obilazak zgrade i upoznavanje sa istorijom arhitekture palate Ratničkog doma. Zgrada Doma Vojske Srbije, nekadašnja palata Ratničkog doma, predstavlja svojevrsni spomenik kulture izgrađen u periodu od 1929. do 1931. godine, prema projektu arhitekata Jovana Jovanovića i Živka Piperskog. Dogradnjom iz 1939. godine, zadržana je identična stilska formulacija prvobitnog objekta. Rađena u modernističkom duhu međuratnih zdanja sa istaknutom ugaonom kulom i arkadnim nizom sa masivnim stubovima i širokim stepeništem, palata svojom vizurom potvrđuje vojnu funkciju objekta.

Obavezna prijava: 011/ 3234 - 712

--

Radno vreme: ponedeljak-subota od 11 od 19 časova
Adresa: Braće Jugovića 19
Sajt: Medija centar "Odbrana"

Osnivači