Loading...
Prijava učešća 2019

Poziv za učešće i prijava – Muzeji Srbije 2019

Manifestacija Muzeji za 10 c uspehom je održana predhodne četiri godine. Svake godine najveća nacionalna muzejska inicijativa, privuče oko 200.000 posetilaca. Nadamo se da će nas u ovoj, 2019. godini, biti još više, te vas pozivamo da prijavite svoje učešće.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Tema za 2019. godinu je MUZEJI KAO SREDIŠTA KULTURE: BUDUĆNOST TRADICIJE

Međunarodni dan muzeja će se fokusirati na novu ulogu muzeja kao aktivnih učesnika u njihovim zajednicama. Uloga muzeja u društvu se menja. Nekada statične institucije, muzeji redefinišu svoju poziciju kako bi postali interaktivnijiji, okrenutiji ka publici i zajednici, fleksibilniji, prilagodljiviji i dinamičniji. Muzeji postaju stecišta kulture i funkcionišu kao platforme u kojima se spajaju kreativnost i znanje, a posetioci mogu da učestvuju u stvaranju, razmenjuju ideje i međusobno komuniciraju.

Trajanje: 13 – 19. maja 2019.

Ove godine Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja se obeležavaju istog dana, u subotu 18. maja 2019. Takođe, tokom Manifestacije obeležavamo i Nacionalnu nedelju muzeja.

Radno vreme tokom trajanja Manifestacija određuje svaka ustanova u skladu sa svojim mogućnostima i planiranim programima, a tokom Evropske noći muzeja (subota, 18.maj) preporuka je produženo radno vreme. Ove podatke naznačite u prijavnom formularu kako bi ih koordinacioni tim na vreme uneo u program Manifestacije.

Tokom trajanja Manifestacije ulaz će biti besplatan za pojedinačne i porodične posete građana Srbije, što ne važi za posete organizovane preko turističkih agencija, uključujući đačke ekskurzije.

Molimo Vas da prijavu učešća u manifestaciji Muzeji za 10 pošaljete na adresu muzeji10@gmail.com do 31. marta 2019. godine. Prijavni formular možete preuzeti ovde.

 

Osnivači